אילה ברגר

טלפון: 972-9-8844156
פקס: 972-9-884667
אימייל: ayala.birger@gmail.com

טיפים לשוכר דירה

בעמודים אלו תמצאו סידרת טיפים שמטרתם להנחות לכוון, את שוכרי הדירות

פנה אלי לקוח בשאלה לגבי שוכר בדירה שמתלונן על רעש הבוקע מדירת השכנים, הן בשעות היום והן בלילה. האם ניתן לעשות משהו נגדם?

 

לעיתים קרובות מכניסים לחוזה שכירות סעיף הקובע כי השוכרים לא יכולים לסיים את תקופת השכירות במהלך התקופה אלא לסיים אותה בכל מקרה ובכל מצב עד תומה. אולם לעיתים נוסח הסעיף הוא כזה שמאפשר לשוכרים לעזוב במהלך תקופת השכירות ואולם עליהם להביא שוכר חלופי ובהסכמת המשכיר בלבד ובכתב. אם זה הוא המצב – כיצד עושים את זה נכון?

 

עקבות פניית לקוחה אליי אני מביאה לידיעתכם כיצד אתם יכולים לקבל מידע על הנכס שלכם. למעשה אתם יכולים לקבל מידע במספר דרכים.

 

בעקבות הניוזלטר האחרון שלי בו ביקשתי לדעת איזה מידע מעניין את הקוראים קיבלתי מספר רב של תגובות לפיהן הם מעוניינים לקבל טיפים בנושא השבחת דירות. אז אני רוצה להכיר לכם מעצבת פנים שאני משתפת איתה פעולה: ענת פרידמן,

 

השבוע היה אצלי לקוח מבוגר שרצה לעשות צוואה אך ורק בקשר לנכס אחד ספציפי שלו – דירה – האם זה אפשרי?
בהחלט כן !!!!

 

חשוב לדעת שאת דמי ועד הבית חייבים לשלם. אם יש השגות / בעיות / מחלוקות – יש לזמן אסיפת דיירים (4 ימים מראש) ליום ושעה מסויימים.
את ההודעה על זימון האסיפה יש לתלות על לוח המודעות בבית המשותף. כמו כן יש לשלוח הזמנות בדואר לבעלי דירות שאינם מתגוררים בבנין. בהודעה יש לציין את הנושאים אשר יועלו על סדר היום.
את האסיפה ניתן לקיים בכל פורום, כעבור 30 דקות מהמועד שנקבע. חשוב שועד הבית יתן דוח מסודר לגבי הכנסות והוצאות הבית המשותף – אחת לשישה חודשים.

 

הכניסו לחוזה השכירות שלכם סעיף המפרט בדיוק איזה תיקונים חלים על השוכר ואיזה תיקונים חלים על המשכיר.

למשל:

  • ברז דולף
  • פס של תריס שנשבר
  • נפיחות בקיר עקב רטיבות
  • מזגן שהתקלקל

המלצה: התאימו את זהות האחראי לתיקונים לנסיבות ולמצב. לדוגמא, אם המשכיר מתגורר בחו"ל ואינו זמין לטיפול בבעיות הנ"ל – מומלץ לציין בחוזה השכירות כי הוסבר לשוכר והשוכר הסכים – כי מאחר והמשכיר מתגורר בחו"ל כל התיקונים יחולו עליו.

 
דילוג לתוכן