אילה ברגר

טלפון: 972-9-8844156
פקס: 972-9-884667
אימייל: ayala.birger@gmail.com

טופס אריכות ימים בבנק – יוני 2008

אזהרה!!!! בני זוג נשואים שימו לב!!! חשבון הבנק המשותף שלכם עלול להיסגר בפניכם כשאחד מבני הזוג הולך לעולמו!!!

בני זוג המחזיקים חשבון משותף לא תמיד מודעים למצב בו אחד מהם נפטר והנותר לא יכול להשתמש בחשבון הבנק המשותף.

מקרה: באחד הימים ערכה יעל ביקור תנחומים אצל חברתה מיכל לאחר שבעלה של מיכל נפטר.מיכל סיפרה באכזבה רבה כי הבנק אינו מאפשר לה למשוך כסף מהחשבון המשותף לה ולבעלה המנוח. "מה זאת אומרת?" הקשתה יעל , "הרי החשבון משותף, איך אפשר למנוע ממך להשתמש בו?". מיכל הוסיפה ואמרה כי הבנק הודיע לה שמאחר והיא אינה חתומה על "טופס אריכות ימים" המקנה לה את הפריבילגיה הכל כך ברורה למשוך כסף מהחשבון לאחר מות אחד השותפים בחשבון, אין היא יכולה לפעול בחשבון יותר. במצב זה יש צורך להמתין להוצאת צו ירושה או צו קיום צוואה (עניין של חודשים) וברוב המקרים החשבון מתחלק בין האלמנה וילדיה .
זהו מצב מאד לא נוח (בלשון המעטה) לבן הזוג הנותר.
לאחר כמה בירורים וריצות לבנק העניין סודר לשמחתה של מיכל מאחר והסתבר לה לבסוף שאכן היה טופס "אריכות ימים" חתום בבנק אולם תוקפו פג מאחר וחלפו מאז החתימה למעלה מעשרים שנה.
המלצה חמה לבני זוג נשואים בעלי חשבון בנק משותף !!!! מהרו וגשו אל סניף הבנק שלכם כדי לבדוק מה הסטטוס שלכם לאחר אריכות ימים ושנים כשאחד מבני הזוג הולך לעולמו.
בקשו מפקיד הבנק שיראה לכם את טופס "אריכות ימים" כשהוא חתום ע"י שני בני הזוג וודאו שטרם חלפו 20 שנה מיום החתימה. אם חלפו להן 20 שנה מיום החתימה בקשו לחדש את חתימתכם ולחתום על טופס חדש .
לכאורה הרי זה מתפקידו של הבנק להודיע לבעלי החשבון על מוגבלות הזמן בטופס הנ"ל ואולם בפועל הבנקים אינם נוהגים כך ואינם מפרסמים זאת ברבים.

דילוג לתוכן